Beeldbellen

Vanaf heden zal er in de praktijk een proefperiode lopen met beeldbellen middels de gratis app FaceTalk. Dit houdt in dat u gevraagd kan worden mee te doen aan deze proef. U zult uw klacht dan, in plaats van een normaal consult, via beeldbellen met de arts bespreken. Lang niet alle klachten zijn geschikt om via beeldbellen te bespreken, een simpele huidafwijking bijvoorbeeld wel. U komt daarom alleen in aanmerking om mee te doen met de pilot op uitnodiging van de arts of de doktersassistente.

Het doel: Wij willen onderzoeken of bij een aantal simpele aandoeningen beeldbellen een veilig alternatief is voor het normale consult en het daarnaast tijd bespaart voor zowel de patiënt als de arts.

FaceTalk is een online spreekkamer waar je veilig kunt videobellen. De app is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen de zorg.

Indien u gevraagd wordt om mee te doen aan de proef en u gaat hiermee akkoord zal u de app FaceTalk moeten downloaden op uw tablet of smartphone.

Hieronder volgen de instructies voor het downloaden van de app:

Voor iOS(iphone):
Ga naar ‘I-tunes’ en download de app ‘FaceTalk’ of klik op onderstaande link
https://itunes.apple.com/nl/app/facetalk/id1178990857?l=en&mt=8

Voor android:
Ga naar ‘google play store’ en download de app ‘FaceTalk ‘ of klik op onderstaande link
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.facetalk.mobile&hl=en_US

 

 

De app kan op 2 manieren gebruikt worden.
Direct videobellen: U krijgt telefonisch via de arts of de assistente een code. Na het downloaden van de app kunt u deze code gemakkelijk invullen en wordt het videoconsult tot stand gebracht

Ga naar de appà Klik op ‘ik heb een code’à vul de code inà U kunt nu beeldbellen

Geplande videoconsulten: De assistente of de arts kan ook een videoconsult met u inplannen voor een later moment. U krijgt dan via de e-mail een link. U wordt gevraagd de app te downloaden. Op de link moet u klikken op het moment van de afspraak. U komt dan in een virtuele wachtkamer terecht. Het videoconsult zal door de arts worden opgestart zodra u beide in de virtuele wachtkamer aanwezig bent.

U ontvangt een mail van Schoterpoort Huisartsenà Controleer of u deze heeft gehadàGa naar uw mail op de dag en het tijdstip dat u de afspraak heeftà Klik op de link in de mailà wacht in de virtuele wachtkamer totdat de arts u uitnodigt voor het beeldbelconsult. LET OP: Klik op de link op de dag dat u de afspraak heeft.

 

 

Problemen bij het downloaden van de app?  U kunt hiervoor contact opnemen met de praktijkassistentes. Ook kunt u contact opnemen met de servicedesk van FaceTalk zelf.

info@facetalk.nl
088-2050750